Kun pitäisi tehdä jotain ruokaa, mutta tuntuu ettei kotoa löydy mitään 😔 No, jos kaapista löytyy anjoviksia tai sardellia sekä kapriksia ja spagettia, olet pelastettu! Yksinkertaisista raaka-aineista saat valmistettua tämän maukkaan ja perinteisen italialaisruoan.
150 g spagettia
suolaa keitinveteen
Kastike
0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
hyppysellinen tuoretta chiliä hienonnettuna
50 g purkki sardelleja tai anjoviksia
3 rkl kapriksia kylmässä vedessä huuhdeltuina ja kuivattuina
0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
hyppysellinen tuoretta chiliä hienonnettuna
50 g purkki sardelleja tai anjoviksia
3 rkl kapriksia kylmässä vedessä huuhdeltuina ja kuivattuina
0,5 dl pastan keitinlientä
1 sitruunan kuoriraaste
Valuta pasta ja lisää pannulle käännellen niin että se kostuu kauttaaltaan. Lisää sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja persilja, sekoita. Annostele tarjoilulautasille, lisää päälle oliiviöljyä ja parmesaanraaste.
1 sitruunan kuoriraaste
puserrus sitruunan mehua
mustapippuria myllystä
suolaa
Viimeistelyyn
oliiviöljyä annoslautasille
kourallinen persiljaa hienonnettuna
1 dl parmesaania raastettuna
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukainen aika, josta olet vähentänyt kaksi minuuttia.
Laita pannulle oliiviöljy ja kuullota matalalla lämmöllä valkosipulia ja chiliä pari minuuttia. Lisää sardellifileet kokonaisina sekä kaprikset ja anna lämmetä kunnes sardellit liukenevat kastikkeeseen. Ota 0,5 dl pastan keitinlientä ja lisää se kastikkeeseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarkista maku.
Laita pannulle oliiviöljy ja kuullota matalalla lämmöllä valkosipulia ja chiliä pari minuuttia. Lisää sardellifileet kokonaisina sekä kaprikset ja anna lämmetä kunnes sardellit liukenevat kastikkeeseen. Ota 0,5 dl pastan keitinlientä ja lisää se kastikkeeseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarkista maku.
Valuta pasta ja lisää pannulle käännellen niin että se kostuu kauttaaltaan. Lisää sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja persilja, sekoita. Annostele tarjoilulautasille, lisää päälle oliiviöljyä ja parmesaanraaste.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti