perjantai 24. heinäkuuta 2015

Napue gin & tonicKun haluaa valmistaa maailman parhaan gin & tonicin tai muutoin nauttia ginistä, kannattaa tutustua suomalaiseen Napue Giniin. Alkossa myytävä juoma valittiin sokkotestissä parhaaksi 150 osallistuneen ginin joukosta International Wine and Spirits Competition -kilpailussa. Napue Gin saa makunsa perinteisten gini-yrttien lisäksi kotimaisesta karpalosta, koivusta, mesiangervosta ja tyrnistä. Innostuimme kokeilemaan gin & tonicin valmistusta tästä pehmeästä ja aromaattisesta ginistä. Tämän juoman mausteena ja koristeena on rosmariinia ja limeä.


Katso myös muut ohjeet:
Napue Gin drinkki mustikoilla
Napue Gin mansikoilla, mintulla ja appelsiininkuorella

Napue Gin ruoanlaitossa:
Napue Ginillä graavattu lohi


Yhteen juomaan tarvitaan
4 cl Napue giniä
10 cl laadukasta tonic-vettä, esimerkiksi Fentimans Tonic
kuivia jääpaloja
rosmariinin oksa
limen ohut siivu

Laita korkea lasi puolilleen jäitä. Murskaa rosmariinin oksaa kädessäsi ja laita se ja ohut limen siivu lasiin. Lisää Napue gini ja tonic-vesi. 
En tiennytkään kuinka monesta ainesosasta gini saa makunsa. Napue Giniin käytetään seuraavia aineita: tilli, väinönputki, koivunlehti, kuminansiemen, kanelinkuori, sitruunan- ja appelsiininkuori, korianterinsiemen, kardemumma, mesiangervo, lakritsikasvi, hibiscus, tyrni, saksankurjenmiekka, katajanmarja, terttuselja ja karpalo.

Katso myös hedelmällisen herkullinen ja kaunis drinkki: Napue Gin drinkki mustikoilla ja rosmariinilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti