Sain viikko sitten idean kokeilla itse tehtyä mineraalivettä. Jotenkin kehoni tuntui tarvitsevan sitä, mutta kaupasta ostettuihin mineraalivesiin on lisätty hiilihappoa, mikä ei taas tuntunut hyvältä. Käytän ruoanlaitossa Himalajan suolaa, joka on väriltään vaaleanpunaista. Käytän sitä myös mineraaliveden valmistukseen. Se on yli 200 miljoonaa vuotta vanhaa, jalostamatonta erittäin mineraalipitoista suolaa.
Himalajan suolassa tavallista suolaa rikkaampi koostumus mineraaleja, mm. potassiumia, kalsiumia, magnesiumia ja rautaa. Luonnonsuola poikkeaa tavallisesta ruokasuolasta siinä, että sitä imeytyy kehoon vain tarvittava määrä. Itse olen tuntenut oloni kotona tehtyä mineraalivettä nautittuani niin hyväksi, että siitä on tullut vakituinen osa päivän ravintoa. Vesi myös maistuu hyvältä, kun sen maustaa limellä ja sellerillä.
Lasillinen mineraalivettä valmistuu näin:
reilu hyppysellinen Himalajan suolaa
1/4 limen mehu
lasillinen kylmää vettä
sellerinvarsi koristeeksi ja sekoittamista varten
jääpala
Sekoita suola ja limemehu veteen, lisää jääpala ja sellerinvarsi. Kun halkaiset sellerinvarren pystysuunnassa se maustaa vettä enemmän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti