keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Jättikatkarapu-wok


 

Siivousilta. Ennen urakan aloittamista nopea vilkaisu jääkaappiin, sitten pakastimeen. Sieltä sulamaan jättikatkarapuja, joista vihannesten kanssa syntyy nopea ja herkullinen wokki. Tilanne pelastettu!


Kahden hengen annokseen tarvitaan
6 jättikatkarapua
3 suurta herkkusientä viipaloituna
1/2 punainen paprika suikaloituna
1 valkosipulinkynsi ohueksi viipaloituna
2 cm pala tuoretta inkivääriä pieneksi pilkottuna
4 kirsikkatomaattia lohkoina
1 punainen chili pieniksi pilkottuna
2 kevätsipulin vartta suikaloituna
tuoretta korianteria
1/2 dl soijakastiketta, mieluiten vähäsuolaista
1 tl kalakastiketta
1 tl seesamöljyä
1 tl auringonkukkaöljyä
200 gr munanuudeleita

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja valuta ne. Sekoita nuudeleihin 1 rkl soijakastiketta, jotteivat ne liimaudu. Kuori jättikatkaravut ja poista niistä suoli.

Lisää kuumalle wok-pannulle auringonkukkaöljy ja herkkusienet. Anna kypsyä minuutti. Lisää paprika, valkosipuli, inkivääri ja tomaattilohkot, sekoita. Lisää 1 rkl soijakastiketta, 1 tl kalakastiketta, chili ja seesamöljy, sekoita. Lisää ravut ja kypsennä kunnes ne punertavat ja siirrä syrjään. Lisää kevätsipuli ja loppu soija, sekoita.

Lisää nuudelit ja sekoita ne muihin aineksiin nostellen. Anna nuudelien lämmetä ja aseta niiden päälle ravut. Siirrä pannu liedeltä ja anna rapujen lämmetä kannen alla. Annostele lautaselle siten, että ravut tulevat päällimmäiseksi ja koristele tuoreella korianterilla ja kevätsipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti