Ideoin vappupöytään maistuvia ja keväisiä tarjottavia, jotka voi tehdä etukäteen. Tämä kolmen paprikan piiras on herkullinen ja sopii kauniin värikkäänä juhlapöytään. Tämän ohjeen taikinamäärästä saat kaksi 20-senttisen piirasvuoan kokoista piirasta. Jos haluat tehdä vain yhden piiraan, voi lopun taikinan hyvin pakastaa. Olen valmistanut samalla piirakkapohjalla juustopiiraan, jonka ohjeen löydät täältä.
Ensin valmistetaan taikina ja esipaistetaan piirakka. Taikinaan tarvitaan:
200 gr vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
100 gr kylmää suolatonta voita
1 kananmuna vatkattuna
2-3 rkl vettä
Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja sekoita jauhojen kanssa murumaiseksi. Sekoita vatkattu kananmuna ja vesi keskenään ja kaada se taikinan keskelle tekemääsi syvennykseen. Sekoita taikinaa niin, että voit muodostaa siitä pallon. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa se tasaiseksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
Kauli taikina ohueksi noin 3 mm paksuiseksi pyöreäksi levyksi ja laita se voidellulle vuoalle. Paina taikina vuoan reunaa vasten pienen taikinapalan avulla. Liian taikinan voit irroittaa kaulimen avulla rullaten vuoan päältä. Pistele pohjaa haarukalla. Rypistä leivinpaperi avaa se ja laita pohjan päälle. Laita painoksi kuivia herneitä tai raakaa riisiä. Esipaista 10 minuuttia 180-asteisessa uunissa. Poista leivinpari ja painot ja anna jäähtyä.
Yhden paprikapiiraan täytteeseen tarvitaan
1 punainan paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
3 kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
40 gr gruyere-juustoa raastettuna
oliiviöljyä
Suikaloi paprikat pituussuunnassa. Laita paistinpannulle oliiviöljyä ja kypsennä paprikat ja siirrä ne syrjään odottamaan.
Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta gruyere-juusto. Levitä paprikat ja juustoraaste esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Paista 170-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna piiraan jäähtyä ja tarjoile vihersalaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti