maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kesäinen vuohenjuustosalaatti



Kesän antaessa odottaa itseään voi varaslähdön ottaa ruokalautasella. Keräsin kaupassa ostoskärryyn keväisiä aineksia ja kehitin niistä tämän salaatin. Makunautinnon lisäksi tämä annos on ilo silmälle. Kesäistä vuohenjuustosalaattia maistellessa kesä tuntui tulevan askeleen lähemmäksi! Aurinkoista viikkoa!


Kahden hengen annokseen tarvitaan
200 gr vuohenjuustoa, suositus Chevre Melusine
sydänsalaatti
puntti vihreää parsaa
mansikoita
rosmariinia 
oliiviöljyä
hunajaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa sydänsalaatti neljäksi lohkoksi. Laita pannulle ripaus oliiviöljyä ja paista sydänsalaatit siten, että ne saavat kevyesti väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko mansikat lohkoiksi. Kuori parsa ja napsauta kannasta kuiva osa pois. Kypsennä grillaamalla tai keittämällä noin 5 minuuttia. Parsan tulee jäädä napakaksi.

Leikkaa vuohenjuusto kahteen osaan. Laita pannulle hieman oliiviöljyä ja paista vuohenjuustoviipaleet pannulla nopeasti niin, että ne saavat väriä, mutta eivät sula. Laita kuumien vuohenjuustojen päälle hienonnettua rosmariinia ja juoksevaa hunajaa. Kokoa annos kauniisti lautaselle ja ripottele päälle oliiviöljyä.

Jos olet vuohenjuusto ystävä, katso myös nämä ohjeet:


Vuohenjuustosalaatti


Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

2 kommenttia:

  1. Ihana idea yhdistää mansikat ja vuohenjuusto! Ihanan keväinen annos, onneksi tuoreita mansikoitakin alkaa kohta saada ja pääsee herkuttelemaan kunnolla :)

    VastaaPoista
  2. Tämän salaatin kombo saattaa ensi silmäyksellä vaikuttaa vähän oudolta, mutta takaan että se toimii! Mansikoita saa jo kaupasta eivätkä ne niin paljon maksa ettei pieneen herkutteluun olisi varaa! :)

    VastaaPoista