tiistai 15. huhtikuuta 2014

Saltimbocca alla Romana


Saltimbocca alla Romana on juhlava herkku pääsiäispöytään. Tässä roomalaisessa ohjeessa vasikanleikkeet kypsytetään parmankinkun kanssa salvialla terästettynä. Annoksesta tulee ihanan kevyt ja keväinen, kun tarjoat sen viher-kukkasalaatin kanssa.


Kahdelle hengen annokseen tarvitaan
240 gr vasikan sisäpaistia ohuiksi leikkeiksi nuijittuina
6 siivua parmankinkkua
tuoretta salviaa
voita
oliiviöljyä
1/2 dl valkoviiniä
mustapippuria
suolaa
Nuiji vasikan sisäpaisti ohuiksi leikkeiksi tai pyydä kauppiastasi tekemään se. Leikkaa liha 12 sentin siivuiksi. Aseta kullekin viipaleelle parmankinkkusiivu ja sen päälle salvianlehti. Kiinnitä hammastikulla ja rouhi päälle mustapippuria. Kuumenna paistinpannussa voi ja oliiviöljy ja paista leikkeet molemmin puolin. Nosta leikkeet pannulta ja siirrä ne lämpimälle tarjoiluastialle tai lautasille. Lisää pannulle voita ja oliiviöljyä sekä 1/2 dl valkoviiniä. Kiehauta ja kaada kastike leikkeiden päälle. 
Kevyemmän aterian saat, kun tarjoat saltimboccan kanssa keväisen vihersalaatin, johon laitat erilaisia salaattilaatuja ja lisäät annokseen syötäviä kukkia. Roomalaiset tarjoavat saltimboccan kanssa vihreitä salkopapuja voissa ja oliiviöljyssä kypsennettyinä parmesaanilla maustettuina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti