tiistai 8. huhtikuuta 2014

Minestrone-keitto


Tänään on keittopäivä! Minestrone on maittava, perinteinen italialainen kasviskeitto. Sitä kannattaa valmistaa kerralla enemmän, sillä se vain paranee lämmitettäessä. Täyteläinen keitto jatkaa huokeiden herkkujen viikkoa: yhden annoksen hinnaksi tulee vain 1,50 €! Rakkaasta keitosta on lukuisia versioita, joista tämä on oma suosikkini. Keitto on helppo tehdä, mutta kypsyminen vie oman aikansa. Odotellessa valmistui itse tehty leipä!


Kuuden ruokalijan annokseen tarvitaan
1 iso sipuli
3 porkkanaa
3 varsisellerin vartta
3 keskikokoista perunaa
pieni fenkoli
1 valkosipulin kynsi
2 purkkia tomaattimurska
1 purkki tummia papuja suolavedessä
1 1/4 litraa vettä
2 rk loliiviöljyä
2 rkl voita
1 dl raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkanat ja pilko sentin kokoisiksi paloiksi. Pilko varsisellerit ja fenkoli samoin. Kuori perunat ja paloittele myös ne, palat voivat olla hieman suurempia. Viipaloi valkosipulinkynsi ohuiksi siivuiksi.

Kuumenna voi ja oliiviöljy isossa kattilassa ja kuullota siinä valkosipuli ja sipuli miedolla lämmöllä. Lisää porkkanat ja hauduta 3 minuuttia sekoittaen välillä. Lisää perunat, varsisellerit ja fenkoli, sekoita. Lisää  vesi ja tomaattimurska sekä 1 rkl oliiviöljyä. Anna keiton hautua kansi kiinni 1 1/2 tuntia.

Lisää keittoon huuhdellut tumman pavut, mausta suolalla ja mustapippurilla. Keiton tulee olla sakeaa. Annostele ja lisää päälle raastettua parmesaania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti