tiistai 29. huhtikuuta 2014

Hedelmäinen broilerisalaatti



Kevään tullessa ateriani muuttuvat kevyemmiksi. Perunan, riisin ja pastan sijasta valmistin tänään broilerin raikkaan hedelmäisen salaatin kera. Papaija ja broileri ovat hyvä makupari, johon trendikäs verigreippi ja kirpakka rucola tuovat hapokkutta ja luonnetta. Kun salaattiin vielä lisää tummia viinirypäleitä ja ananaskirsikoita, on tuloksena iloisen värikäs salaatti, joka piristää mieltä tänä harmaana tiistaina.


Kahden hengen annokseen tarvitaan
2 broilerin rintafilettä
2 dl papaijaa suupalankokoisina paloina
1 veriappelsiini
12 tummaa viinirypälettä
baby-rucolaa
6 ananaskirsikkaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
sitruunamehua

Kypsennä broilerinfileet, mausta suolalla ja mustapippurilla ja leikkaa viipaleiksi. Kuori veriappelsiini siten, että leikkaat veitsellä kuoren ja sen alla olevan valkoisen osan pois appelsiinin muotoa seuraten. Leikkaa kukin lohko irti terävällä veitsellä kalvon viertä keskustaan asti. Puolita näin saadut kalvottomat lohkot. Kokoa salaatti lautaselle, lisää ripaus suolaa ja pirskota päälle hieman sitruunamehua ja oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti