sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kukkakaalikeitto

Kukkakaali on ihanan aromaattinen kasvis. Kukkakaalin voi pilata ylikypsentämällä sen uunissa ja peittämällä sen maun juustolla. Kukkakaali sopii salaatteihin, keittoihin ja siitä saa vaikka snackin, joka löytyy aiemmasta ohjeestani. Näin kukkakaalikeiton ohjeen ranskalaisessa kirjassa ja tein siitä oman helppotekoisemman version. Tämä perjantaina tekemäni ruoka päättää Blond Kitchenin huokeat herkut -viikon. Julkaisu jäi viikonloppukiireiden jalkoihin. Neljän hengen annos maksaa noin 5 euroa, eli yhden annoksen hinnaksi tulee vain 1,25 euroa!




Neljän ruokalijan annokseen tarvitset
300 gr kukkakaalia pilkottuna
1 ltr kuumaa vettä
15 gr suolatonta voita
1 sipuli hienonnettuna
1 purjon valkoinen osa ohuina viipaleina
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria

Sulata voi keskikokoisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sipuli ja purjo. Peitä kattila kannella. Kypsennä noin 5 minuttia kunnes sipuli ja purjo ovat pehmeitä, älä ruskista! Lisää vehnäjauhot, sekoita ja kysennä vielä noin minuutti. Lisää kuuma vesi, sekoita. Lisää kukkakaalit ja hauduta keskilämmöllä noin 7 minuuttia kunnes kukkakaali on kypsää. Ota kattila liedeltä ja soseuta tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Siirrä kattila liedelle ja lisää 5 dl maitoa ja 1 dl kermaa. Anna lämmetä ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele keitto purjon ohueksi viipaloidulla vihreällä osalla, kirvelillä tai paahdetuilla leipäkuutioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti