tiistai 15. huhtikuuta 2014

Katkarapu-nuudeliwok


Toisinaan aterian teko käynnistyy kurkistamalla, mitä kaapista mahtaa löytyä. Tänään oli sellainen päivä. Herkkusienten, pikkupaprikoiden ja korianterin lisäksi pelastus löytyi pakastimesta, josta otin sulamaan katkarapuja. Niistä syntyi tämä emergy wok, joka itse asiassa oli huippuhyvää. Olen edelleen fiiliksissä tuosta uudesta paloautonpunaisesta wokkipannustani, jossa tämän ruoan laittaminen on tosi hauskaa.


Tämä annos on kahdelle.

Valmista ensin maustekastike:
1 limen mehu
1/4 tl sesam-öljyä
2 cm pala tuoretta inkivääriä pieneksi pilkottuna
1 chili pieneksi pilkottuna
1 sitruunaruoho pieneksi pilkottuna
1 rkl kalakastiketta
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl vettä
1 rkl sokeria

Liuota sokeri veteen, lisää muut ainekset ja anna maustua.


Wokin ainekset:
2 dl kuorittuja katkarapuja sulatettuna
6 herkkusientä
shalottisipuli tai pieni sipuli suikaloituna
3 makeaa pientä punaista paprikaa
tuoretta korianteria
200 gr munanuudeleita

Valmista nuudelit ohjeen mukaan, huuhtele ne ja jätä valumaan siivilään. Suikaloi sipuli, poista sienistä kannat ja leikkaa neljään osaan. Viipaloi makea paprika.

Paista sieniä ja sipulia minuutin verran wokissa, lisää makea parika ja puolet maustekastikkeesta. Anna kypsyä minuutin ajan. Lisää katkaravut ja loput maustekastikkeesta ja anna lämmetä. Sekoita lopuksi nuudelit joukkoon ja anna lämmetä. Tarjoa syvältä lautaselta ja koristele tuoreella korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti