keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Samosa



Samosa on suloinen intialainen snack, joka sopii lisäkkeeksi, välipalaksi tai vaikkapa brunssipöytään. Täytteessä on perunaa ja herneitä sekä ihana paletti mausteita, jotka yhdessä muodostavat herkullisen aromaattisen kokonaisuuden. Tämä jatkaa Blond Kitchenin huokeiden herkkujen viikkoa. 24 samosan hinnaksi tuli 7 euroa! Tämä on suositeltava ruoka valmistaa, kun tekee mieli askarrella. Olen huomannut, että tällaisia ruokia laittaessani rentoudun ja unohdan työasiat mielestäni.


Tällä ohjeella valmistuu 24 samosaa.

täyte:
3 rkl oljyä
1 tl kokonaisia kuminan siemeniä
1 tl fenkolin siemeniä
400 gr perunoita
1 vihreä chili
1 rkl tuoretta korianteria
kurkumaa
1 1/2 dl herneitä

taikina:
225 gr vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
2 dl kuumaa vettä
öljyä friteeraukseen




Sekoita jauhoihin suola, lisää öljy ja sekoita. Lisää kuuma vesi ja vaivaa taikinaa niin, että siitä tulee sitkeä. Jatka vaivaamista, kunnes taikinasta tulee pehmeä. Kääri kelmuun, anna vetäytyä ja tee sillä aikaa täyte.

Pilko perunat pieniksi noin 1 cm kokoisiksi paloiksi. Pilko vihreä chili pieneksi. Laita öljy pannuun ja paahda keskilämmöllä kuminan ja fenkolin siemeniä muutaman sekunnin ajan. Lisää perunanpalat ja vihreä chili ja hauduta 3 minuuttia. Lisää kurkuma ja suola. Sekoita. Hauduta 5 minuuttia. Lisää herneet ja korianteri. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Anna täytteen jäähtyä.




Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä niistä pallot. Kaulitse pallo ohueksi ympyräksi, jonka halkaisija on 15 cm. Leikkaa se puoliksi. Yhdestä puolikkaasta valmistuu yksi samosa. Taivuta taikinapuolikas kädessäsi tuutiksi siten, että suorat reunat tulevat vastakkain. Voit sivellä sormella vettä saumakohtaan liimaksi. Täytä tuutti noin 2 ruokalusikallisella täytettä ja sulje nipistellen ja rullaten. Nyt sinulla on valmis samosa. Valmista loput samosat samalla tavalla.


Friteeraa samosat kullanruskeiksi öljyssä ja tarjoa chutneyn kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti