torstai 11. heinäkuuta 2024

Grillattua ankanrintaa, munakoisoa ja sydänsalaattia



Valmistin ensimmäistä kertaa ankanrintaa grillissä, ja tulipas herkullista! Ankanrinnan rasvapuoli kestää kovaa lämpöä, ja rintafilee sopiikin hienosti grilliin. Kumppaneina toimivat tällä kertaa munakoiso ja sydänsalaatti, molemmat grillissä valmistettuina. Munakoisosta saa grillissä ihanan lisäkkeen, kunhan tietää muutaman niksin.


Grillattu munakoiso
1 munakoiso halkaistuna pituussuunassa
2 valkosipulia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
tuoretta oreganoa hienonnettuna
oliiviöljyä

Halkaise munakoiso pituussuunnassa ja tee veitsellä ristikkoviillot munakoison pintaan. Ripottele päälle suola, pippuri, oregano, valkosipuli ja hiero ne munakoisoon. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja anna maustua.

Grillaa munakoiso kuoripuoli alaspäin keskilämmöllä, älä käännä. Munakoison kypsyminen kestää koosta riippuen puolisen tuntia. Kypsyessä munakoison viillot avautuvat ja sen rakenne pehmenee.




Grillattu ankanrinta
2 ankanrintaa huoneenlämpöisenä
suolaa 
mustapippuria
foliopaperia

Tee ankanrintaan rasvapuolelle ristikkäisviillot noin sentin välein, älä leikkaa lihaan asti. Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria ja anna maustu sillä välin kun grilli lämpenee. Laita ankanrinnat grilliin rasvapuoli alaspäin ja grillaa kunnes rasva on puoliksi sulanut ja pinta saanut kauniin kullanruskean värin. Kääri rintafileet folioon ja siirrä ne grillin mietoon lämpöön ja jatka kypsentämistä kummaltakin puolelta vielä neljän minuutin ajan. Siirrä pois grillistä ja anna vetäytyä. Voit kokeilla kypsymistä sormella painaen: lihan tulee jäädä hieman pehmeäksi.


                      


Grillattu sydänsalaatti 
1 sydänsalaatti pituussuunnassa halkaistuna
suolaa 
mustapippuria
oliiviöljyä
tuoreita yrttejä annoksen koristeluun, käytin tällä kertaa oreganoa

Laita sydänsalaatin puolikkaat grilliin leikattu puoli alaspäin ja grillaa viitisen minuuttia kunnes salaatti on saanut kauniisti väriä. Siirrä syrjään ja mausta suolalla sekä pippurilla ja pirskottele päälle oliiviöljyä. 

Kokoa annos: Siirrä ankanrinnat, munakoisot ja sydänsalaatit tarjoilulautasille. Kaada ankanrintojen päälle folion sisälle kertynyt ankanrasva kastikkeeksi ja koristele tuoreilla yrteillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti