tiistai 9. heinäkuuta 2024

Grillattua tonnikalaa, mustekalaa ja paprikaa savupaprikakastikkeella

                          

Herkullinen seafood-ruoka valmistuu grillissä nopeasti eikä vaadi pitkiä valmisteluja. Mustekala, tonnikala ja paprikat rakastavat grillin tuomaa savuaromia, jota korostetaan savupaprikakastikkeella. Yksinkertaista ja herkullista!


Kahteen annokseen tarvitaan

2 tonnikalapihviä
suolaa 
mustapippuria

200-300 g esikeitettyjä pakastettuja mustekalan lonkeroita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa 
mustapippuria
pimenton-savupaprikajauhetta
oliiviöljyä

2 suippopaprikaa
padron-pikkupaprikoita

150 g mustekalaspagettia
suolaa
oliiviöljyä

rukolanversoja  ja tuoretta oreganoa annoksen koristeluun

Savupaprikakastike:
2 dl creme fraichea
2 rkl pimenton-savupaprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua





Mausta tonnikalapihvit suolalla ja mustapippurilla. Mausta mustekalan lonkerot valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla sekä pimenton-jauheella ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Annan maustua sen ajan kun grilli lämpenee.

Leikkaa suippopaprikoista pituussuunnassa päälliosa pois ja poista sisältä siemenet ja valkoinen osa. Ideana on, että paprika toimii astiana, jossa pimenton-kastike lautasilla tarjoillaan. Pois leikattu paprikan "kansi" myös grillataan, ja tarjoillaan osana annosta.

Valmista savupaprikakastike sekoittamalla astiassa kaikki ainekset, lisää pimenton-jauhe vaiheittain ja tarkista maku niin että saat sopivan vahvuuden. 

Lisää grilliin ensin mustekalalonkerot, suippopaprikat ja padron-pikkupaprikat. Mustekala pitää siitä, että se grillautuu kunnolla kovassa lämmössä ja paikka paikoin saa myös mustaa väriä pintaan. Myös pikkupaprikat saavat reippaasti tummua grillissä. 




Valmista samalla mustekalaspagetti keittämällä spagetti suolalla maustetussa runsaassa vedessä ohjeen mukaan al dente -kypsäksi. Valuta ja pirkottele päälle oliiviöljyä.

Kun grillattavat ainekset ovat lähes valmiit, lisää tonnikalapihvit ja kypsytä niitä noin minuutti kummaltakin puolelta. Tonnikala kypsyy nopeasti, ja sen tulee jäävä sisältä punertavaksi jottei se kuivu.




Kokoa annokset kuvan mukaisesti. Lusikoi pimenton kastike paprikan sisälle ja lisää päälle tuoretta oreganoa. Koristele annos rukolanversoilla. 



2 kommenttia:

  1. Sinulla on hienoja reseptejä ja tämä sivusto on yksi niistä, joita seuraan. Tuleeko mustekalasta mureaa tuolla tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä laitetaan grilliin esikeitettyä mustekalaa, joka on siis jo grilliin mennessä kypsää, joten grillauksen tarkoitus on vain paahtaa mustekalaan ihana savuarominen maku - itse tykkään siitä, että se paikoin ihan kunnolla mustuu, sillä se tekee mausta vielä paremman. Tykkään itse käyttää (Suomessa kun ollaan) pakastettuja esikeitettyjä mustekalalonkeroita. Mustekala on yksi niistä raaka-aineista, joille pakastaminen itse asiassa tekee hyvää, koska se pehmentää mustekalan solurakenteen ja tekee siitä mureamman. Ihana kuulla että tykkäät blogista :)

      Poista