perjantai 28. kesäkuuta 2024

Ravintolatason annos, jonka voit viimeistellä yhdessä vieraittesi kanssa



Jaan tässä idean annoksesta, joka on kiva viimeistellä yhdessä ruokavieraiden kanssa. Yhdessä tekeminen luo mukavaa tunnelmaa, ja antaa myös ruokailijoille mahdollisuuden tehdä annoksesta mieleisensä. Tonnikala-avokadotartar on ravintolatason ruoka, jonka komponentit - tonnikalaseoksen, avokadoseoksen ja maustetun creme fraichen - voit tehdä valmiiksi jääkaappiin. Kukin ruokailija saa koota oman annoksensa muottiin ja koristella sen mieleisellään tavalla. Olen tarjonnut tätä useamman kerran ruokavierailleni ja se on saanut paljon kiitosta.   


Lisävinkki: Jos kaikki vieraat eivät pidä kypsentämättömästä kalasta tai se ei sovi heidän ruokavalioon, tarjoa tonnikalan rinnalla tofu-tartar, jonka ohjeen löydät tämä postauksen lopusta.

 


Ohje neljälle ruokalijalle.

Tonnikala-seos:
400 g tonnikalaa sushi-laatuisena
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl Dijon wholegrain -sinappia
50 g shalottisipulia hienonnettuna
mustapippuria
maldon-suolaa

Suolaliuos:
30 g merisuolaa
3 dl vettä

Avokado-seos:
2 avokadoa
1 limen kuoriraaste
1 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Maustettu creme fraiche:
6 rkl creme fraichea
sitruunamehua
suolaa
valkopippuria

Koristeluun esimerkiksi
mätiä
mikroyrttejä
rucolanversoja
orvokinkukkia
basilikaa tai muita tuoreyrttejä
sitruunalohko




Valmista 10%:n suolaliuos sekoittamalla vesi ja merisuola. Lämmitä sekoittaen kunnes suola on liuennut ja jäähdytä jääkaapissa kylmäksi. Laita tonnikala kylmään suolaliuokseen 20 minuutiksi. Huuhtele kala kylmällä vedellä ja kuivaa. Poista tonnikalasta mahdolliset kalvot ja hienonna terävällä veitsellä tartariin sopivaksi. Sekoita joukkoon sipuli, oliiviöljy ja Dijon whole grain -sinappi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan.

Valmista avokado-seos: poista avokadoista kuori ja kivi ja kuutioi pieneksi. Lisää limen kuoriraaste ja mehu ja oliiviöljy, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Mausta creme fraiche sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.

Kokoa annos muottia käyttäen: alimmaksi kerros avokado-seosta, sitten kerros tonnikalaseosta ja ylimmäksi kerron creme fraichea. Koristele lopuksi annos.

Vinkki: Voit tonnikalaseoksen rinnalla tarjota tofu-seoksen, jos ruokailijoissa on niitä, joille kypsentämätön kala ei maistu tai istu ruokavalioon.


Tofu-seos:
kiinteää tofua kuutioituna
soijakastiketta
kevätsipulia hienonnettuna
pinjansiemeniä paahdettuna
seesaminsiemeniä paahdettuna
seesam-öljyä
mustapippuria
maldon-suolaa

Pirskottele kuutioidun tofun päälle soijakastiketta ja anna maustua hetki. Sekoita kulhossa tofu, kevätsipuli, pinjansiemenet, seesaminsiemenet ja hieman seesam-öljyä. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla, tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti