tiistai 25. kesäkuuta 2024

Kampasimpukoita ja maissia


Löysin rakastamilleni kampasimpukoille uuden kumppanin, maissin. Reilusti ruskistettu tai grillattu maissi jalopenolla ryyditettynä on ihana makupari ruskistetussa voissa paistetuille kampasimpukoille. Annoksen leikillinen nimi on "Kampasimpukoita rantahietikolla". Tätä teen pian uudelleen! 


Kahteen annokseen tarvitaan:

Kampasimpukat
6 kampasimpukkaa
3 rkl voita 
suolaa
mustapippuria
rakuunaa tai muuta viheryrttiä 

Maissi
2 esikypsytettyä maissintähkää
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 jalopeno hienonnettuna ja siemenet poistettuna
suolaa
mustapippuria




Valmista ensin maissi: ota maissintähkiin reilusti ruskistetut pinnat joko grillissä tai valurautapannulla. Maissi saa herkullista aromia kun se reilusti tummuu. Anna jäähtyä ja vuole veitsellä tähkät irti varsista. Erottele sormin maissintähkät pienemmiksi paloiksi kuvan mukaisesti.

Laita pannulle oliiviöljyä, maissintähkät, jalopeno ja valkosipuli, ja paista keskilämmöllä sekoitellen. Mausta suolalla ja mustapippurilla, tarkista maku ja pidä lämpimänä. 




Valmista kampasimpukat: Voit paistaa kampasimpukat kokonaisina tai viipaloida ne terävällä veitsellä kahdeksi samankokoiseksi kiekoksi, kuten minä tällä kertaa tein. Mausta kampasimpukat suolalla ja mustapippurilla. Laita pannulle voi ja anna sen ensin ruskistua lastalla hämmennellen keskilämmöllä. Nosta lämpöä ja lisää kampasimpukat pannulle. Paista niitä 30-60 sekuntia per puoli niin että saat kauniin ruskistetun pinnan, voit lusikoida ruskistettua voita niiden päälle paistaessa. 




Kokoa annokset: asettele lautaselle ensin maissiseos, ja sen päälle kauniisti kampasimpukat. Koristele lopuksi viheryrteillä.


                               


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti