sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kuha kanttarellikastikkeessa



Mikä voi olla parempaa kuin voissa paistettu tuore kala? Nappasin kauppahallista mukaan tuoreet kuhafileet ja suloisia kanttarelleja kastiketta varten. Lisäkkeeksi valmistin baby-pinaatilla tuunattua perunamuusia. Kauden antimista syntyi herkullinen ateria!


Kahteen annokseen tarvitaan
2 tuoretta kuhafilettä
voita
suolaa
valkopippuria
2 dl kanttarelleja
1 dl kermaa
1 rkl smetanaa
1/2 sipuli hienonnettuna
mustapippuria
persiljaa koristeeksi

Lisäkkeenä
perunamuhennosta
baby-pinaattia

Valmista lisäkkeeksi perunamuhennusta, johon lisäät lopuksi hienonnettua baby-pinaattia.

Puhdista kanttarellit ja pilko ne kastikkeeseen sopiviksi paloiksi. Hienonna puolikas sipuli. Laita kuumalle paistinpannulle ensin sienet anna niiden lämmetä niin että sieninstä poistuu nestettä. Lisää hienonnettu sipuli ja 1 rkl voita. Sekoita ja anna hautua hetki. Lisää lopuksi kerma sekä smetana ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen sillä välin kun paistat kalat.

Poista kalasta ruodot ja puolita fileet. Laita kuumalle paistinpannulle voita ja kun voi on sulanut, paista kuhafileet kypsiksi kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Koristele kala persiljalla ja tarjoa kanttarellikastikkeen ja baby-pinaatilla tuunatun perunamuhennoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti