maanantai 18. elokuuta 2014

Kanakeitto itämaisittain nuudeleilla



Valmistin viikonloppuna kokonaisen ranskalaisen luomukanan. Siitä jäi yli ja päätin tänään valmistaa kanakeiton nuudelien kanssa. Keittoon valikoitui kaapista löytyvistä antimista porkkanaa, inkivääriä, purjoa ja korianteria. Kalakastike toi keittoon syvyyttä ja suolaisuutta. Nopea ja herkullinen keitto!


Kahden ruokailijan keittoon tarvitaan
80 gr nuudeleita
7 dl vettä
100 gr kypsennettyä kanaa suikaleina
1 dl porkkanaa julienne-suikaleina
1 dl purjoa ohuiksi renkaiksi leikattuna
1/2 sipuli ohuiksi siivuiksi leikattuna
tuoretta inkivääriä ohuina suikaleina
punaista chiliä pieneksi hienonnetuna
tuoretta korianteria hienonnettuna
kanafondia
1/2 tl kalakastiketta




Valmista nuudelit ohjeen mukaan. Laita vesi kattilaan ja anna sen kiehahtaa. Lisää porkkana, inkivääri, sipuli ja chili. Lisää kalakastike ja kanafondia. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä. Lisää kana ja korianteri ja anna kiehue hetken aikaa. Lisää lopuksi purjo. Laita syvälle tarjoilulautaselle ensin nuudelit ja annostele kanakeittoa sen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti