maanantai 11. elokuuta 2014

Savulohisalaatti



Mitä tehdä neljästä siivusta savulohta? Vaikkapa salaatin! Se syntyi kätevästi parista eri salaattilaadusta, kirsikkatomaateista, kananmunasta ja yrteistä. Kostutin salaatinlehdet kastikkeella, johon makua toivat valkosipuli ja kalakastike. Nopea ja maukas ateria sopi hyvin lämpimän päivän iltapalaksi.


Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
4 siivua kylmäsavulohta puolitettuina
jääsalaattia suupaloiksi revittynä
tammenlehväsalaattia suupaloiksi revittynä
keltaisia kirsikkatomaatteja puolitettuna
punaisia kirsikkatomaatteja puolitettuna
ananaskirsikoita koristeeksi
1 keitetty kananmuna puolitettuna
pieniä basilikan lehtiä
ruohosipulia silputtuna

Salaatinkastike:
1/2 tl kalakastiketta
1 tl valkoviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl vettä
mustapippuria
ripaus suolaa

Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään. Revi jääsalaatti ja tammenlehväsalaatti suupaloiksi kulhoon, lisää salaatinkastiketta ja nostele se salaatin joukkoon. Kokoa salaatti kauniisti annoslautasille ja koristele ananaskirsikoilla ja silputulla tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti