keskiviikko 6. elokuuta 2014

Pastasalaatti vuohenjuustolla



Costa del Helsinki on tänään kylpenyt auringossa. Ideoin iltapalaksi lämpimään säähän sopivan pastasalaatin tyylillä "mitä kaapista löytyy". Pastan kumppaniksi valikoitui vihanneksia, yrttejä ja vuohenjuustoa. Pidän vuohenjuustosta lempeässä muodossa ja laitoin sen hetkeksi marinoitumaan oliiviöljyn ja yrttien kanssa. Huuhtelin keitetyn pastan kylmällä vedellä, jolloin se ei liimaudu. Näin syntyi makoisa iltapala, jossa oli mukava yhdistelmä pehmeitä ja aromaattisia makuja.


Näitä aineksia tarvitaan:
vuohenjuustoa

vuohenjuuston marinointiin:
oliiviöljyä
kuivattua oreganoa
kuivattua timjamia

muut ainekset:
penne-pastaa
kirsikkatomaatteja puolitettuina
punasipulia ohuina renkaina
vihreää paprikaa pieniksi pilkottuna
kevätsipulin vihreää vartta pieneksi pilkottuna
tuoretta basilikaa
tuoretta timjamia
ripaus chiliä
oliiviöljyä
valkoista balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi ja huuhtele se kylmällä vedellä liimautumisen estämiseksi.

Poista vuohenjuustosta kittikuori ja pilko se suupaloiksi. Laita palat astiaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta kuivatulla oreganolla ja timjamilla. Anna marinoitua sen aikaa kun valmistat muun salaatin.

Siirrä pasta salaattikulhoon. Sekoita kolme osaa oliiviöljyä yhteen osaan valkoista balsamiviinietikkaa, sekoita ja kaada pastan joukkoon. Sekoita ja lisää pilkotut tomaatit, punasipuli, vihreä paprika, kevätsipulin varsi, tuore basilika ja timjami sekä ripaus tuoretta chiliä. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Jaa pastasalaatti annoslautasille ja lisää päälle marinoidut vuohenjuustopalat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti