keskiviikko 27. elokuuta 2014

Herkkutatteja ja perunaa italialaiseen tapaan


Jippii, herkkutattikausi on avattu! Onnistuin saamaan Hietalahden hallista Mikkelissä poimittuja herkkutatteja. Helteisen heinäkuun jälkeen on sieniä saatu odottaa, mutta nyt niitä alkaa saamaan. Herkkutatit ovat tuhtia tavaraa, mikä kompensoi tuota ensimmäisten herkkutattien korkeahkoa hintaa. Tein kahdesta sienestä kaksi ruokaa kahdelle hengelle, ja tässä tulee niistä ensimmäinen: herkkutatteja ja perunoita uunissa kypsennettynä italialaiseen tapaan.


Kahteen pääruoka-annokseen tarvitaan
300 gr tuoreita herkkutatteja
300 gr perunoita, mielellään siikliä
1 rkl litteälehtistä perisiljaa hienonnettuna
suolaa, mielellään Maldon
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyäTein ruoan pieniin annosvuokiin, eli kuvassa näkyy yhden ruokailijan annos.

Kuori perunat, leikkaa ne pituussuunnassa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja laita kylmään veteen. Puhdista herkkutatit niin että lakki ja jalka pysyvät yhdessä. Leikkaa pituussuuntaan puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Kuivaa perunasiivut huolellisesti talouspaperilla ja laita astiaan. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä valkosipulilla ja sekoita. Laita peruviipaleet uunivuokaan niin että ne tulevat korkeintaan kahteen kerrokseen. Lado päälle herkkutattiviipaleet siten, että ne peittävät perunat kauttaaltaan. Lisää lopuksi persiljasilppu ja oliiviöljy. Peitä vuoka tiiviisti foliopaperilla ja paista 200-asteisessa uunissa noin  40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti