perjantai 1. elokuuta 2014

Frozen Strawberry ja oravatarinaRakastan eläimiä. Paitsi ehkä paarmoja, joita olen tänään hätistellyt terassilla. Nautin tänään Frozen Strawberry -drinksua terassilla ja seurasin, kun kaksi nuorta oravaa leikki viereisessä puussa. Tämä toi mieleeni oman kokemukseni oravasta, josta tuli erottamaton ystäväni - hetkeksi.

Löysin pienenä kotimme läheltä metsästä oravanpoikasen, joka oli heikossa kunnossa jouduttuaan muurahaispesään. Vein sen kotiin ja nokkelana yhdeksänvuotiaana ajattelin, että jos sen laittaa maitoon niin se paranee. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Kaadoin kaikki jääkaapista löytämäni maidot vatiin ja laitoin oravan sinne. Ja ihme tapahtui: se toipui! Se oli aluksi heikko ja käyttäytyi ystävällisesti. Meillä tuntui olevan sopimus: minä pelastin sen hengen ja siitä tuli minun ystäväni.

Isäni rakensi oravalle huteran häkin, joka ei sitä pahemmin pidätellyt. Kun annoin sille ruokaa, huomasin että suurikin ruokamäärä katosi nopeasti. Ymmärsin että orava kävi retkillään ja jemmasi ruokaa omaan piiloonsa. Olisin ehkä odottanut hieman enemmän kiitollisuutta, mutta pahin oli vielä edessä. 

Yhteiselomme viimeisen päivä aamu valkeni. Ajattelin että olisi kiva leikkiä tämän pikkulemmikkini kanssa. Avasin häkin ja ojensin käteni oravaa kohti. Oravakin halusi tutustua minuun, mutta eri tavalla. Se iski hampaansa käteeni, ja sen terävät hampaat lävistivät ihoni peukalon ja etusormen välistä. Se puri läpi kädestäni, ja kun nousin hädissäni seisomaan, orava roikkui kädessäni kuin naulittuna. Meistä oli tullut erottamattomat, mutta hieman eri tavalla kuin olin toivonut.

Menin pihalle apua etsien, orava kädessäni roikkuen. Onnekseni naapurin Wilanderin setä näki tilanteen. Hän kävi ensin hakemassa hanskat, otti kiinni kädestäni ja toisella kädellä painoi oravan leuat auki. Orava putosi maahan ja häipyi ilman pidempiä muodollisuuksia. Enkä koskaan enää nähnyt sitä. Erosimme, emme ehkä ystävinä, mutta molemmat kokemusta viisaampina. 

Ja tässä tuo ihanan Frozen Strawberry drinksun ohje:
3 cl Tequilaa
2 cl Cointreau- tai Triple Sec -likööriä
4 cl tuoreen limen mehua
1 tl hienoa sokeria
6 mansikkaa, joista 1 koristeeksi
kourallinen jäitä

Jätä yksi mansikka juoman koristeeksi. Laita kaikki muut ainekset ja jäät blenderiin ja sekoita niitä hetki suurimmalla nopeudella niin että saat tasaisen juoman, kaada viilennettyyn lasiin ja koristele mansikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti