maanantai 25. elokuuta 2014

Jättiravut tulisessa tomaattikastikkeessa



Kun mielesi tekee mehukkaita jättirapuja, on tämä helppo ohje kokeilemisen arvoinen. Ravunpyrstöt kypsyvät tomaatin, valkosipulin, chilin ja sitruunaruohon kanssa suloisen pehmeiksi. Samalla valmistuu herkullinen tomaattikastike. Chilin määrää säätämällä saat ruoasta omaan makuusi sopivan. Lisäkkeeksi tarjottavaan basmatiriisiin saat buustia sitruunaruoholla ja shalottisipulilla.


Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
10 raakaa kuorellista jättirapua
2 pihvitomaattia
2 valkosipulin kynttä ohueksi viipaloituina
1 - 2 pientä chiliä pieneksi pilkottuna
1/2 dl vettä
1/2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1/2 dl tuoretta thai-basilikaa hienonnettuna
reilu ruokalusikallinen sitruunaruohon valkoista osaa pieneksi pilkottuna
oliiviöljyä
suolaa

Lisäke:
150 gr basmatiriisiä
1 sitruunaruoho
shalottisipulia ohuina viipaleina

Ota sitruunaruoho ja rusenna se käsissäsi niin että sen rakenne rikkoutuu. Keitä basmatiriisi ohjeen mukaan vedessä, johon olet lisännyt sitruunanruohon antamaan makua.  

Poista tomaateista kuori ja siemenet. Pilko pieneksi. Laita kattilaan tai paistinpannuun pieni loraus oliiviöljyä ja lisää tomaatit, valkosipuli, chili, sitruunaruoho ja vesi. Hauduta kannen alla kunnes seos on paksuuntunut, mikä vie noin 10 - 15 minuuttia.




Poista ravuista kuori sekä suoli, lisää ne tomaattiseokseen ja anna hautua kypsiksi. Lisää silputtu korianteri ja thai-basilika (jätä molempia hieman koristeluun). Mausta suolalla ja sekoita. Tarjoa rapujen kanssa basmatiriisiä, jonka päälle olet lisännyt shalottisipulin siivuja. Koristele annos hienonnetulla korianterilla ja thai-basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti