keskiviikko 20. elokuuta 2014

Vuohi veneessä



Kesäkurpitsa vuohenjuustotäytteellä on herkullinen ja helppo alkuruoka, joka valmistuu nopeasti. Parhaimmalta se maistuu kun käytät siihen nuorta kesäkurpitsaa. Tällöin myös annoskoko on sopiva alkuruoaksi. Vaikka oma suhteeni vuohenjuustoon on varauksellinen, toimii se tässä ruoassa hienosti yhteen kesäkurpitsan kanssa dominoimatta liikaa ruoan makua. Lisänä maistuu raikas kesäinen vihersalaatti baby-pinaatista. 






Kahteen alkuruoka-annokseen tarvitaan
keskikokoinen kesäkurpitsa
vuohenjuustoa
tuoretta timjamia hienonnettuna
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
baby-pinaattia
shalottisipulia ohuina siivuina
thaibasilikaa lehtinä

Halkaise kesäkurpitsa ja koverra lusikalla siemenet pois niin että saat kesäkurpitsaveneen. Poista vuohenjuustosta kittikuori ja muhenna se pieneen kulhoon. Lisää tuoretta timjamia, loraus oliiviöljyä ja rouhaisu mustapippuria. Täytä kesäkurpitsan puolikkaat seoksella ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Paista 185-asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut kauniin värin. Valmista lisäkkeeksi salaatti, johon tulee baby-pinaattia, thaibasilikaa ja shalottisipulia sekä ripaus suolaa ja oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti