sunnuntai 31. elokuuta 2014

Turskaa oliivien kanssa



Turska on hyvä kala, jota voi valmistaa monella tavalla. Tällä kertaa turska sai päälleen kuorrutteen, johon laitoin oliiveja, kirsikkatomaatteja, sitruunankuorta ja couscousia. Turska kypsyi uunissa mehevän herkulliseksi. Kuorrutteen makupaletti teki annoksesta kiinnostavan peittämättä kalan omaa makua. Musta-punainen kuorrute valkoisen kalan päällä on myös kauniin näköinen!


Kahteen annokseen tarvitaan
200 gr turskan seläkettä
3 kirsikkatomaattia
12 mustaa oliivia, joista kivet on poistettu
1 rkl silputtua persiljaa
1 rkl couscousia
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1 tl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäke:
2 kuorittua perunaa
1 shalottisipuli viipaloituna
2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
6 mustaa oliivia, joista on poistettu kivi
4 kirsikkatomaattia
tuoretta persiljaa hienonnettuna koristeeksi

Aloita lisäkkeen valmistus kuorimalla perunat ja pilkkomalla ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita pannuun loraus oliiviöljyä, lisää perunat ja anna paistua hetki keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli, sekoita ja hauduta hetki kannen alla. Lisää 1/2 dl kuumaa vettä, kirsikkatomaatit ja oliivit. Anna hautua kannen ollessa raollaan kunnes perunat ovat kypsiä.




Valmista kalan päälle tuleva seos: Pilko kirsikkatomaatit pieneksi, purista kädellä liika vesi pois ja laita kulhoon. Lisää seokseen pieneksi pilkotut oliivit ja puolen sitruunan raastettu kuori. Lisää oliiviöljy, hienonnettu persilja ja couscous. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Kuivaa turskanseläke ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos tasaisesti turskan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 - 15 minuuttia ja tarjoa lisäkkeen kanssa. Koristele tuoreella persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti