sunnuntai 17. elokuuta 2014

Ohrahelmipuuro



Kesälomallani Mikkelin lähellä tutustuin ensi kertaa ohrahelmipuuroon. En ole mikään puurointoilija, mutta maistettuani ihastuin puuron lempeään makuun ja miellyttävään suutuntumaan. Seuraavaksi piti selvittää miten voisin tehdä sitä kotona. Tarvitaan tietenkin ohrahelmiä, joita satuin näkemään Mikkelissä kaupassa. Laitoin mukaan kuvan pakkauksesta jonka avulla ohrahelmiä on helpompi jäljittää!


Neljään annokseen tarvitaan
7 dl maitoa
3 dl vettä
2 dl ohrahelmiä
1 tl suolaa

Laita ainekset voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita kypsennyksen alkuvaiheessa muutama kerta. Tämä on slow foodia sanan varsinaisessa merkityksessä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti