lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kanttarellimunakas



Viikonloppu on ihana aloittaa kunnon aamiaisella. Tänään siihen kuului kanttarellimunakas. Löysin kaupasta kauden ensimmäisiä suloisia kanttarelleja. Ne olivat niin minikokoisia, ettei niitä tarvinnut edes pilkkoa. Lisäsin joukkoon ruohosipulia ja parmankinkkusiivun, mutta vege-versiosta sen voi hyvin jättää pois.


Yhden ruokailijan munakas:
2 - 3 kananmunaa
hyppysellinen suolaa
rouhaisu mustapippuria
2 rkl voita
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1/2 dl kanttarelleja, pienet kokonaisina ja isot pilkottuna
1/2 siivua parmankinkkua
persiljaa koristeeksi




Paista kanttarellit 1 rkl voissa kypsiksi, siirrä syrjään, lisää ruohosipuli ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Paista parmankinkkusiivu pannulla rapeaksi, pilko pieneksi ja lisää kanttarellien joukkoon.




Laita kuumalle teflonpannulle ruokalusikallinen voita. Vatkaa kananmunat, suola ja mustapippuria kunnes keltuaiset ja valkuaiset ovat sekoittuneet. Kaada munakasmassa kuumalle pannulle. Kallistele pannua niin että munakasmassa hyytyy tasaisesti. Lisää kanttarelliseos munakasmassan keskelle ja käännä munakas lastalla kaksinkerroin. Siirrä lautaselle ja koristele persiljalla.

4 kommenttia:

  1. Oi nam! Kanttarellit on kyllä niiiiiin hyviä! tykkään niistä eniten pelkiltään voissa paistettuina :p

    VastaaPoista
  2. Kuvissa ei kyllä näytä sienet kanttarelleiltä :-o

    Paremminkin jonkin tatin näköisiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanttarelleja ovat, mutta sormenpään kokoisia, mikä saattaa hämätä 😊

      Poista