keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Gazpacho nuevoGazpacho on lyömätön hellepäivän herkku. Tämä kylmänä nautittava Andalusialainen keitto on nopea valmistaa ja sopii kauniisti kesäiseen pöytään. Tein keitosta nuevo-version, jossa paprika ja kurkku ovat keiton keskellä lisäkkeenä, jossa on mukana myös jättirapua. Keiton makuun tuo hienostuneisuutta tryffeliöljy. Käytettävien tomaattien tulee olla kypsiä, mieluiten ylikypsiä. Keitto keräsi illallispöydässä kehuja!


Kahden ruokailijan keitto:
5 suurta kypsää terttutomaattia kuorittuna ja siemenet poistettuna
1 tl valkoviinietikkaa, mieluiten balsamivalkoviinietikkaa
1 tl tryffeliöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Keiton lisäke:
2 kypsää kuorittua jättirapua
1 rkl vihreää paprikaa pieneksi pilkottuna
1 rkl tuoretta kurkkua, josta siemenet poistettu, pieneksi pilkottuna
suolaa
tuoretta korianteria

Laita blenderiin tomaatit ja jauha on hienoksi seokseksi. Lisää seokseen viinietikka, tryffeliöljy ja oliiviöljy ja sekoita blenderillä sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä seos kulhoon, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin kylmenemään.

Pilko jättiravut pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Lisää pilkottu paprika ja kurkku. Sekoita. Mausta suolalla tuoreella silputulla korianterilla. Laita keiton lisäke jääkaappiin kylmenemään.

Valitse tarjoiluastia siten, että saat keiton lisäkkeen asetettua lautaselle niin että keitto ei kokonaan peitä sitä. Asettele lisäke keoksi lautasen keskelle ja kaada keitto lautaselle. Koristele korianterilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti