torstai 10. heinäkuuta 2014

Venetsia




Italiassa on kolme asiaa, joista ei lasketa leikkiä: paavi, jalkapallo ja isoäidin reseptit. Paikalliset raaka-aineet ja perinteiset valmistusmenetelmät ovat arvossaan. Annokset ovat yksinkertaisia, ja ne asetellaan tarjoille ilman kikkailua. Kun saa aterian eteensä, tietää mitä syö. Tästä esimerkkinä grillattu branzino, jonka lisäkkeenä oli vihanneksia ja perunoita. Hummeripastassa oli suuren hummerin puolikas, jonka päällä oli hummerikastikkeista pastaa. Supertuoretta, herkulista ja yksinkertaista. Kalastajat tuovat joka aamu päivän saaliin Venetsian kalatorille myytäväksi. Suurin osa tarjoilla olevasta seafoodista on saman päivän saalista. Kadehdittavaa!







Venetsia on charmikas kaupunki, jossa on ihana vierailla. Turisteille romanttiset kanaalit ovat asukkaille arkinen kulkuväylä. Grand canal ruuhkautuu iltapäivällä niin kuin minkä tahansa kaupungin pääkatu. Sää on noudattanut päivittäin samaa rytmiä: päivän helteitä ovat seuranneet taivaalle kerääntyneet myrskypilvet, jotka ovat alkuillasta purkautuneet salamina, ukkosena ja rankkana vesisateena. Vedenpinta kanaaleissa on parin päiväna noussut. Sateessa suunnistimme ravintolaan, jota kartasta huolimatta ei ollut helppo löytää. Venetsiassa on helppo eksyä. Kaupunki on kuin labyrintti, joka on tehty säilyttämään salaisuutensa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti