sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Jättirapu sitruunaruohovartaassa



Tämä kaunis ja herkullinen pikkuannos sopii alkuruoaksi tai maistelumenun osaksi. Huomasin, että pakastimeen oli jäänyt kaksi jättiravunpyrstöä ja kehitin niistä tämän leikkisän pikkuannoksen. Marinoitu ravunpyrstö, kirsikkatomaatit ja limeviipale pujotetaan sitruunaruohovartaaseen, joka tarjotaan paistetun leipäviipaleen päällä. Ravulle potkua antavat chili, valkosipuli ja oliiviöljy.



Yhteen annokseen tarvitaan
1 jättiravunpyrstö
2 kirsikkatomaattia
limesiivu
1 sitruunaruohosta irrotettu taipuisa suikale vartaaksi
2 suurta basilikan lehteä
1 valkosipulinkynsi ohuina siivuina
pieni pala vaaleaa leipää
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
oliiviöljyä
hyppysellinen chiliä hienonnettuna




Kuori ravunpyrstö, poista suoli ja laita rapu pieneen astiaan. Raasta päälle inkivääri, lisää hyppysellinen chiliä ja pieni loraus oliiviöljyä ja anna marinoitua hetki. Irrota sitruunaruohosta ohut taipuisa suikale, joka tulee toimimaan vartaana. Kääri kirsikkatomaattien ympärille basilikanlehdet. Kokoa varras työntämällä sitruunaruohosuikale kirsikkatomaatin, jättiravun, limen ja lopuksi toisen kirsikkatomaatin läpi. Käännä sitruunaruohon päät yhteen ja tee siihen löyhä solmu.




Laita pannulle loraus oliiviöljyä ja lisää valkosipulin siivut ja kuullota ne. Laita jättirapuvarras pannulle, kypsennä sitä hetki kunnes rapu on kypsä ja nosta syrjään odottamaan. Laita pannulle pieni leipäviipale ja paista se rapeaksi. Aseta leipäviipale tarjoilulautaselle ja jättirapuvarras sen päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti