Tämä kaunis ja herkullinen pikkuannos sopii alkuruoaksi tai maistelumenun osaksi. Huomasin, että pakastimeen oli jäänyt kaksi jättiravunpyrstöä ja kehitin niistä tämän leikkisän pikkuannoksen. Marinoitu ravunpyrstö, kirsikkatomaatit ja limeviipale pujotetaan sitruunaruohovartaaseen, joka tarjotaan paistetun leipäviipaleen päällä. Ravulle potkua antavat chili, valkosipuli ja oliiviöljy.
Yhteen annokseen tarvitaan
1 jättiravunpyrstö
2 kirsikkatomaattia
limesiivu
1 sitruunaruohosta irrotettu taipuisa suikale vartaaksi
2 suurta basilikan lehteä
1 valkosipulinkynsi ohuina siivuina
pieni pala vaaleaa leipää
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
oliiviöljyä
hyppysellinen chiliä hienonnettuna
Laita pannulle loraus oliiviöljyä ja lisää valkosipulin siivut ja kuullota ne. Laita jättirapuvarras pannulle, kypsennä sitä hetki kunnes rapu on kypsä ja nosta syrjään odottamaan. Laita pannulle pieni leipäviipale ja paista se rapeaksi. Aseta leipäviipale tarjoilulautaselle ja jättirapuvarras sen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti