tiistai 8. heinäkuuta 2014

Hunaja-mantelileivonnainenPakastimesta löytyi avattu pakkaus, jossa oli voitaikinalevyjä. Mietin mitä saisin niistä jälkiruoaksi. Kaapissa oli hunajaa ja mantelilastuja. Kehitin näistä Lähi-Idän luottoaineksista helpon ja maistuvan hunaja-mantelileivonnaisen. Vaikken olekaan erityisesti makean ystävä, innostuin hotkimaan kaksi tällaista uunilämpimänä, niin suloisilta ne maistuivat!


Näistä aineksista valmistuu 6 leivonnaista:
3 valmista voitaikinalevyä
juoksevaa kukkaishunajaa
mantelilastuja
ripaus kanelia
1 kunanmuna voiteluun

Aseta uuni 220 asteeseen. Puolita sulatetut voitaikinalevyt, jolloin saat 6 neliönmuotoista levyä. Aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Painele ylösalaisin käännetyllä juomalasilla taikinalevyisin renkaan muotoiset painaumat, mutta varo ettet paina lasia taikinan läpi. Painauman ansiosta taikinalevyjen reunat nousevat uunissa ja keskellä oleva täyte pysyy paremmin paikallaan.

Laita kunkin taikinalevyn keskelle ruokalusikallinen hunajaa ja ripottele hunajan päälle 2 rkl mantelilastuja. Voitele taikinalevyjen reunat vatkatulla kananmunalla. Paista uunissa kunnes voitaikina on noussut ja leivonnaisten pinta on kevyesti ruskistunut, mikä vie reilut 10 minuttia. Ota leivonnaiset uunista ja lisää niiden keskelle pieni ripaus kanelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti