keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Perfect Mojito



Olen viettänyt leppoisaa kesäpäivää lukemalla kesken jääneen kirjan loppuun. Mikä sopisikaan paremmin iltapäivän joutilaaseen hetkeen kuin Mojito! Olen maistanut sitä eri paikoissa, mutta tämä oli ensi kerta kun itse sellaisen valmistin. Tulosta kiiteltiin! Juoma oli raikkaan hedelmäisen makuinen, siinä maistuivat minttu ja lime ilman karvasta sivumakua. Sokeri ei narskunut hampaissa. Myös hapan-makea -tasopaino oli kohdillaan. Cointreau-likööri toi juomaan hienostuneisuutta, joten suosittelen sen käyttöä. Halusin annoksesta kauniin ja käytin siihen kaksi limeä, joista toinen tuli koristeluun.


Yhteen annokseen tarvitaan
4 cl vaaleaa rommia
2 cl Cointreau-likööriä tai Triple Sec -likööriä
2 limeä, joista toinen koristeluun
12 mintunlehteä
2 tl hienoa sokeria
soodavettä
jäämurskaa

Laita yksi lohkottu lime, 8 mintunlehteä ja sokeri suureen paksureunaiseen lasiin tai vaikkapa sopivan kokoiseen lasipurkkiin ja survo niitä puukauhalla tai lusikalla niin että lime ja minttu mehustuvat ja sokeri liukenee nesteeseen. Lisää toinen lime lohkottuna ja 4 mintunlehteä. Täytä lasi jäämurskalla. Lisää rommi ja likööri, ja täytä lasi kivennäisvedellä. Sekoita ja lisää pilli. Koska kesäpaikan laseista ei löytynyt sopivaa, tein survomisvaiheen kulhossa ja siirsin ainekset sen jälkeen tarjoilulasiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti