tiistai 29. heinäkuuta 2014

Grillattu karitsankare marokkolaisittain
Ihanaa päästä grillaamaan ruokaa ulkosalla! Päätin valmistaa karitsankareen marokkolaisittain maustamalla sen Ras el Hanout -mausteella, joka on Afrikkalainen aromaattinen mausteseos. Puhdistin kareen huolellisesti kalvoista ja rasvasta. Näin kyljysrivi imee paremmin mausteet, kypsyy nopeammin ja maistuu paljon paremmalta. Mausteseoksen käytössä ei kannata ujostella: hieroin kareeseen kaksi ruokalusikallista Ras el Hanoutia ja tulos ole ihana! Mauste korosti hienosti grillatun ruoan makua ja toi siihen syvyyttä. Lisäkkeenä tarjotut grillatut vihannekset maustoin samalla tavalla.Kahdelle ruokailijalle tarvitaan
kokonainen karitsankare
1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 iso tomaatti
1 lime
Ras el Hanout -maustetta
suolaa
oliiviöljyä
minttua koristeeksi
Puhdista karitsankare poistamalla siitä kalvot ja ylimääräinen rasva. Hiero kareelle oliiviöljyä kaksi ruokalusikallista Ras el Hanout -maustetta ja anna marinoitua huoneenlämmössä. Laita grilli lämpenemään.

Halkaise munakoiso ja viipaloi sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi kesäkurpitsa sentin pakuisiksi siivuiksi. Halkaise keltainen paprika, poista sienenet ja valkoiset osat ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise tomaatti ja lime leveyssuunnassa. Asettele kaikki vihannekset astiaan ja kostuta ne oliiviöljyllä. Lisää 2 tl Ras el Hanout -maustetta ja suolaa ja sekoita käsin niin että vihannekset, oliiviöljy ja mausteet sekoittuvat kauttaaltaan.
Grillaa karitsankaretta kummaltakin puolelta 3 - 5 minuuttia, aseta foliolle, suolaa kummaltakin puolelta ja sulje folion sisälle lepäämään siksi aikaa kun kypsennät vihannekset. Grillaa vihannekset kummaltakin puolelta kypsiksi. Leikkaa karitsankare kyljyspaloiksi ja asettele vihannesten kanssa lauaselle. Koristele tuoreella mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti