tiistai 29. heinäkuuta 2014

Beach & Peach -kuohuviinidrinkkiTänään ukkonen jyrisi ja salamoi. Valkorintainen orava touhusi vadelmapuskassa. Sateen ja saunan jälkeen seurasin kun kymmenet sudenkorennot risteilivät rannassa. Hyttysistä tai paarmoista ei ollut haittaa, kiitos ihanat sudenkorennot!


Teki mieli kuohuviinidrinkkiä. Sellaista pitkää, raikkaan hedelmäistä ja sopivan hapanta. Ohi ovat ajat, jolloin jääpaloja kuohuviiniin laittavaa olisi pidetty sivistymättömänä moukkana, mistä Moët & Chandonin Ice Imperial Shamppanja on todisteena. Tämä juoma syntyi Carringtonin Vintage Brut 2012 kuohuviinistä, joka on tyylikäs shampanjamenetelmällä valmistettu vuosikertakuohuviini. Sopiva hapan-makeustasapaino syntyi värittömästä Peachtree-persikkalikööristä ja greipistä. Kaupasta sattui löytymään verigreippejä, joka juomassa näyttää hienon värikkäältä. Greippimehun määrää säätämällä saat juomasta happamuudelta omaa makuasi vastaavan.

Yhteen juomaan tarvitaan
12 cl kuivaa kuohuviiniä
2 cl Peachtree -persikkalikööriä
2 cl vodkaa
2 - 4 cl greippimehua tuoreesta greipistä puristettuna
greippisiivu koristeeksi
jäitä

Laita pitkälle juomalle sopivaan lasiin kourallinen jäitä, lisää persikkalikööri, vodka ja greippimehu. Sekoita ja lisää lopuksi kuohuviini, sekoita varovasti ja koristele greippisiivulla. Lisää sekoitustikku ja pilli.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti