tiistai 26. tammikuuta 2021

Tonnikalatartar



Tuore tonnikala pääsee oikeuksiinsa kun tarjoat sen tartarina, jonka makuun antavat syvyyttä seesaminsiemenet ja yuzu-kastike. Tonnikalan makupariksi sopii upeasti kypsän kermainen avokado, johon tuovat särmää korianteri ja lime. Nopeasti valmistuva annos näyttää kauniilta kun kokoat sen kerroksittain pieneen astiaan ja kumoat tarjoilulautaselle.


Kahteen annokseen tarvitaan:

Tonnikala-seos:
200 g tonnikalaa sushi-laatuisena
2 rkl seesaaminsiemeniä
2 rkl yuzu-kastiketta
1 rkl oliiviöljyä
1 tl mietoa chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
mustapippuria
suolaa

Avokado-seos:

1 avokado
6 cm pala kurkkua kuorittuna ja siemenet poistettuna
1 kevätsipuli hienonnettuna
kourallinen korianteria hienonnettuna
1 limen kuoriraaste
1 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Creme fraiche:

3 rkl creme fraichea
suolaa 
valkopippuria
mikroyrttejä koristeeksi





Valmista tonnikalaseos: Kuutioi tonnikala syvään astiaan. Paahda seesaminsiemeniä pannulla niin että ne saavat väriä, anna jäähtyä ja lisää seokseen. Lisää yuzu-kastike, oliiviöljy, chili, mustapippuria ja suola, sekoita ja tarkista maku.

Valmista avokado-seos: Kuori avokado ja kuutioi se syvään astiaan. Lisää kurkkukuutiot, kevätsipuli, limen kuoriraaste, limemehu, oliiviöljy, suola ja pippuri, sekoita ja tarkista maku.

Kokoa tartar astiaan, joka kooltaan sopii yhteen annokseen. Itse käytin tähän jälkiruokakuppia. Voit myös tehdä leivinpaperista pyöreän muotin, jonka asetat suoraan tarjoilulautasen päälle. Laita öljytyn astian pohjimmaiseksi kerrokseksi tonnikalaseos ja painele lusikalla tiiviiksi. Lisää päälle avokado-seos ja painele tiiviiksi. Kumoa astian sisältö tarjoilulautaselle.

Mausta creme fraiche suolalla ja valkopippurilla ja lisää annosten päälle. Koristele yrteillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti