tiistai 12. tammikuuta 2021

Carpaccio härän sisäfileestä


Petyttyäni hieman ravintolassa saamaani raakaliha-annokseen päätin viikonloppuna valmistaa oman versioni carpacciosta. Valitsin lisäkkeiksi rucolan, makean sipulin ja parmesaanin, jotka tuovat annokseen hapokkuutta ja luonnetta. Annoksen kruununa toimi pikkelöity Dijon-fenkoli, jonka sinappinen aromi toimi upeasti häränlihan kanssa ja toi annokseen mukavaa purutuntumaa. Onnistunut kokeilu, jota tulen varmasti tekemään pian uudestaan!


Kahteen annokseen tarvitaan
200 g härän sisäfilettä
1/2 dl makeaa sipulia hienonnettuna
kourallinen rucolaa
1 rkl punaista balsamiviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl parmesaani ohuina lastuina
kourallinen pikkelöityä fenkolia, ohje alla

Pikkelöity Dijon-fenkoli
kourallinen fenkolia ohuina lastuina
1/2 dl balsamivalkoviinietikkaa
1/2 dl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl whole grain Dijon-sinappia
2 tl suolaa





Valmista ensin pikkelöity fenkoli: Yhdistä kattilassa viinietikka, vesi, sokeri, sinappi ja suola, lämmitä sekoittaen kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Ota pois liedeltä ja lisää ohueksi siivutettu fenkoli ja anna tekeytyä.

Leikkaa härän sisäfile poikkisyyhyn puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Laita siivut tuorekelmun väliin ja nuiji varovasti ohuiksi. Sain omasta fileen palasta kuusi ohutta siivua, jotka asettelin kahdelle lautaselle siten että ne muodostivat yhtenäisen ohuen carpaccion. Mausta suolalla ja mustapippurilla, lisää päälle sipuli ja rucolat, pirskottele päälle oliiviöljyä. Nosta fenkoli pikkelöintiliemestä, purista ylimääräinen neste pois ja lisää kauniina kekona keskelle annosta. Lisää lopuksi parmesaanilastut.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti