lauantai 23. elokuuta 2014

Lampaan sisäfilettä marokkolaisella twistillä



Tänään teki mieli vaihteeksi jotain mausteista liharuokaa. Kaupasta ostin hyvän näköisiä pieniä karitsanfileitä. Valmistin ne marokkolaisella twistillä, jota toi Ras el Hanout -mauste, jota käytin myös juureksiin. Ras el Hanout on aromaattinen pohjois-afrikkalainen mausteseos, joka on valmistettu lukuisista eri raaka-aineista. Perunoihin sain lisämakua ja hienon värin lisäämällä keitinveteen kurkumaa, sipulia ja valkosipulia. Näin syntyi herkullinen lammasateria inspired by Maroc!


Kandelle ruokalijalle tarvitaan
6 pientä karitsan sisäfilettä
3 keskikokoista perunaa, käytin itse siikliä
2 keskikokoista porkkanaa
1 dl juuriselleriä suupalan kokoisina paloina
1 pieni sipuli halkaistuna
2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl kurkumaa
suolaa
kurkumaa
Ras el Hanout -maustetta
tuoretta korianteria
tuoretta persiljaa
oliiviöljyä
valkosipulia
150 gr couscousia
sitruuna

Hiero Ras el Hanout -maustetta karitsanfileille ja lisää tuoretta korianteria ja persiljaa. Anna maustua 15 - 20 minuuttia.

Kuori perunat ja lohko ne neljään osaan. Lohko porkkanat neljän sentin paloiksi. Kuori juuriselleri ja lohko se suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja lisää joukkoon pieni halkaistu sipuli, valkosipulin kynnet ja kurkumaa. Keitä perunat kypsiksi. Laita porkkanat kiehumaan pieneen määrään vettä, lisää loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Laita 5 minuutin kuluttua joukkoon sellerilohkot ja keitä juurekset kypsiksi. Valmista couscous ohjeen mukaan.

Pyyhi karitsanfileistä yrtit pois ja paista ne kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä noin 2 - 3 minuuttia per puoli haluamaasi kypsyysasteeseen. Laita fileet folion päälle, lisää suolaa ja sulje folion sisälle vetäytymään. Laita kulhoon perunat, porkkanat ja selleri ja lisää ruokalusikallinen Ras el Hanout -maustetta sekä loraus oliiviöljyä ja sekoita.

Leikkaa fileet vinottain kahden sentin paloiksi. Kokoa annokset asettamalla lautasille ensin couscous, sen päälle juurekset ja niiden päälle lampaan filepalat. Koristele tuoreella korianterilla ja sitruunanlohkoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti