lauantai 9. elokuuta 2014

Savulohimunakas



Ensimmäinen loman jälkeinen viikonloppu on mukava aloittaa kunnon aamiaisella. Tein tänään perinteisen suosikkini savulohimunakkaan. Tämä maukas ruoka on nopea ja helppo valmistaa: savulohisiivu lämpenee valmiin munakkaan päällä meheväksi! 


Kahteen annokseen tarvitaan
4 kananmunaa
1 rkl kylmää vettä
voita
mustapippuria
3 siivua savulohta

Laita kuumalle teflonpannulle ruokalusikallinen voita. Sekoita kananmunat, vesi ja ripaus mustapippuria. Koska lohessa on suolaa, sitä ei munakkaaseen tarvitse lisätä. Kaada munakasmassa kuumalle pannulle. Kallistele pannua niin että munakasmassa hyytyy tasaisesti. Kun munakas on hyytynyt, ota pannu liedeltä, lisää lohisiivut munakkaan päälle ja peitä kannalla hetkeksi niin että lohipalat lämpenevät. Siirrä lautaselle ja tarjoile vaikkapa tuoreen baby-pinaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti