Inspiroiduin eilen kehittelemään aivan uudenlaisen gourmet vege-burgerin. Siihen tuli grillattua halloumia ja avokadoa, mizuna-salaattia, vihreää pestoa ja itse tehtyä barbeque-kastiketta. Tuloksena syntyi herkullinen ja täyteläinen vege-hampurilainen, jonka maut sopivat hienosti yhteen. Uutuus saavutti niin hyvän suosion, että aion ehdottamasti tehdä näitä uudelleen! Jos olet kiinnostunut karitsa-burgerista, katso myös tämä ohje.
8 hampurilaissämpylään tarvitaan
1,5 dl haaleaa vettä
4 dl jauhoja
1 rkl sulatettua voita
1 kananmuna
1 kananmuna voiteluun
seesaminsiemeniä
20 gr hiivaa
suolaa
Sekoita hiiva haaleaan veteen. Lisää jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää siihen kananmuna, sekoita ja lisää seos taikinaan. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota taikina liinan alla kunnes se on noussut kaksinkertaiseksi. Muotoile taikinasta sämpylöitä leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota liinan alla kunnes sämpylät ovat kauniisti kohonneet. Voitele kananmunalla ja sirottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 210-asteisessa uunissa kunnes sämpylät ovat kypsiä.
Barbeque-kastike:
Neljään vege-hampurilaiseen tarvitaan
Barbeque-kastike:
1 pihvitomaatti
1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
2 punaista chiliä pieneksi hienonnettuna
1 rkl viinietikkaa
1/2 dl vettä
1/2 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
2 punaista chiliä pieneksi hienonnettuna
1 rkl viinietikkaa
1/2 dl vettä
1/2 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Laita kattilaan loraus oliiviöljyä ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Poista tomaatista kuori ja leikkaa se pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan chilin ja viinietikan kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää vesi ja sokeri ja hauduta, kunnes seos on paksuuntunut. Ota kattila liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella kastike samettisen tasaiseksi.
halloumi-juusto
avokado
vihreää pestoa, mieluiten luomu-pestoa
barbeque-kastiketta
mizuna-salaattia
pieni punasipuli ohuina renkaina
sitruuna
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
Huuhtele halloumi kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Laita astiaan ja kaada päälle hieman oliiviöljyä, ripottele päälle hienonnettua tuoretta timjamia ja anna marinoitua. Kuori avokado ja leikkaa se neljään osaan. Pariloi tai grillaa avokado-palat. Puserra päälle sitruunamehua ja siirrä syrjään odottamaan. Leikkaa halloumi sentin paksuisiksi paloiksi ja pariloi tai grillaa viipaleet.
Halkaise sämpylät ja pariloi nopeasti sämpylät niin että saat niihin rapeat pinnat. Sivele sämpylän puolikkaille vihreää pestoa. Aseta sämpylänpuolikkaan päälle halloumi, sen päälle avokado, barbeque-kastiketta, mizuna-salaattia, sipulirenkaat ja lopuksi toinen sämpylän puolikas.
avokado
vihreää pestoa, mieluiten luomu-pestoa
barbeque-kastiketta
mizuna-salaattia
pieni punasipuli ohuina renkaina
sitruuna
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
Huuhtele halloumi kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Laita astiaan ja kaada päälle hieman oliiviöljyä, ripottele päälle hienonnettua tuoretta timjamia ja anna marinoitua. Kuori avokado ja leikkaa se neljään osaan. Pariloi tai grillaa avokado-palat. Puserra päälle sitruunamehua ja siirrä syrjään odottamaan. Leikkaa halloumi sentin paksuisiksi paloiksi ja pariloi tai grillaa viipaleet.
Halkaise sämpylät ja pariloi nopeasti sämpylät niin että saat niihin rapeat pinnat. Sivele sämpylän puolikkaille vihreää pestoa. Aseta sämpylänpuolikkaan päälle halloumi, sen päälle avokado, barbeque-kastiketta, mizuna-salaattia, sipulirenkaat ja lopuksi toinen sämpylän puolikas.
En oo kummonen leipuri, mutta kokeilin tehdä noita hampurilaissämpylöitä ja onnistuin! Ja halloumi+kastike toimi hienosti. Seuraavaksi menee kokeiluun karitsaburger
VastaaPoistaIhana kuulla että onnistui! Aurinkoista viikonloppua!
Poista