tiistai 19. elokuuta 2014

Latva-artisokkaMaapallon tuottamat uusiutuvat luonnonvarat on tänään käytetty tältä vuodelta loppuun. Tämä perustuu Global Footprint Network -tutkimuslaitoksen laskelmiin. Kuulostaa lohduttomalta.


Pidän kasvisruoasta, joka on sekä ekologista että maukasta. Kuinka ollakaan löysin tänään kaupasta tuoreita latvartisokkia. Kauden käynnistyttyä kannattaa kokeilla kokonaisena kypsennettyjä artisokkia. Se on social eating -syötävää parhaimmillaan, sillä artisokka syödään lehti kerrallaan ja dipataan maustettuun majoneesiin. Tässä ohje maistuvaan artsi-alkuruokaan!


Kahden ruokalijan alkuruokaan tarvitaan
4 baby-artisokkaa
majoneesia
tuoretta timjamia
sitruunanmehua
Mausta majoneesi hitusella tuoretta timjamia ja muutamalla tipalla sitruunamehua.

Leikkaa baby-artisokkien kannasta tumma kuiva osa pois. Kypsennä artisokkia runsaassa kiehuvassa vedessä noin 20 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä nyppäsemmällä artisokan lehden irti. Kun se irtoaa helposti, on artisokka kypsä. Nosta artisokat siivilään ja anna veden valua pois. Halkaise ja aseta ne tarjoilulautasille. Purista päälle hieman sitruunamehua ja ripaus oliiviöljyä.

Kokonaisena kypsennetty artisokka syödään lehti kerrallaan. Irrota artisokan lehti, dippaa sen tyvi majoneesiin ja syö pehmeä osa. Jatka näin kohti sisempää osaa. Sisimpänä olevan pehmeään artisokan sydämen voit syödä kokonaan. Ruokailun jälkeen on lautasella iloinen kasa artisokan lehtien kuivia osia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti