torstai 28. elokuuta 2014

Herkkutattirisotto



Iloitsin eilen syksyn ensimmäisistä herkkutateista ja valmistin niistä kaksi ruokaa. Molempien inspiraatio tulee italialaisesta keittiöstä. Tämän ohjeen herkkutattirisotto on ihana ruoka, jossa herkkutatin maku pääsee oikeuksiinsa. Koska herkkutatti tulee risottoon paloina, et tarvitse ruoan valmistamiseen kokonaista virheetöntä sientä. Toinen valmistamani herkkutattiruoka, herkkutatteja ja perunaa italialaiseen tapaa, löytyy täältä.


Kahteen annokseen tarvitaan
1 dl herkkutattia pilkottuna
160 gr risottoriisiä, esimerkiksi Carnaroli
25 gr voita
1 shalottisipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
2 rkl sileälehtistä persiljaa
sahramia
40 gr raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria




Laita 1/2 dl vettä lasiin ja lisää siihen ripaus sahramia. Veden väri muuttuu keltaiseksi. 

Laita suureen kattilaan puolet voista ja kuullota siinä shalottisipuli ja valkosipuli. Lisää herkkutattipalat ja hauduta hetki. Lisää riisi hyvin sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kauhallinen kiehuvaa vettä sekä sahramivesi ja sekoita. Kun vesi on imeytynyt, lisää jälleen kiehuvaa vettä ja sekoita. Jatka samaan tapaan noin 15 - 20 minuuttia. 

Lisää loppu voi ja parmesaaniraaste, sekoita. Peitä kannella ja anna seistä 2 minuuttia. Riisissä pitää olla hieman purutuntumaa. Lisää persilja ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti