perjantai 29. elokuuta 2014

Kanttarellipasta



Ihania kanttarelleja saa nyt kaupasta! Päätin tällä kertaa tehdä niistä kanttarellipastaa. Edellisistä yrityksistä viisastuneena paistoin sienet kuumalla pannulla hieman rapsakoiksi voi-oliiviöljy -seoksessa. Sienten seuraksi parmesaania, valkosipulia ja limemehua tuomaan syvyyttä ja hapokkuutta. Herkullinen kanttarellipasta on valmis! 


2 annokseen tarvitaan
150 gr tuoreita kanttarelleja
200 gr tagliatelle-pastaa
1 rkl oliiviöljyä
30 gr voita, josta puolet paistamiseen ja puolet pastaan
50 gr parmesaania raastettuna
1 valkosipulin kynsi
puolen limen mehu (tai puolen pienen sitruunan mehu)
1/2 dl lehtipersiljaa silputtuna
suolaa, mieluiten Maldon
mustapippuria




Puhdista kanttarellit ja pilko ne. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljy ja puolet voista. Voi estää oliiviöljyn palamisen. Lisää kuumaan seokseen kanttarellit ja valkosipulit ja paista kuumalla pannulla pari minuuttia niin että sienistä tulee hieman rapsakat. Lisää limemehu, mausta suolalla ja pippurilla, lisää persilja ja sekoita.

Keitä tagliatellepasta runsaasti suolalla maustetulla vedessä al dente -kypsäksi. Lisää loppu voi kuumaan pastaan ja sekoita. Lisää sienet, parmesan-raaste ja sekoita. Viimeistele annos raastamalla pastan päälle parmesaania ja lisäämällä loraus oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti