Viikonlopulta jäi yli pieni määrä kylmäsavulohta. Koska tulin kotiin myöhään, halusin valmistaa siitä jotain nopeaa ja herkullista. Tämä ohje on tähän tilanteeseen oikea aarre! Ruoan valmistus kestää vain saman verran kuin pastan keittäminen vie aikaa. Laita pasta kiehumaan ja valmistele sillä aikaa ainekset, jotka sekoitetaan pastaan - simsalabim ja herkullisen täyteläinen spagetti lohesta on valmis!
Kahteen annokseen tarvitaan
150 gr spagettia
50 gr kylmäsavulohta
2 rkl kermaa
1/2 dl sitruunamehua
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
vastajauhettua mustapippuria
Keitä pasta ohjeen mukaan runsaasti suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi, valuta vesi pois ja siirrä pasta takaisin kattilaan. Pilko kylmäsavulohi suikaleiksi. Sekoita joukkoon kerma, sitruunamehu, raastettu sitruunankuori ja persiljasilppua (jätä persiljasta osa koristeluun). Lisää kylmäsavulohisuikaleet ja mausta mustapippurilla. Koristele annokset persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti