perjantai 26. syyskuuta 2014

Vihannespasta baskilaisittain




Tämän herkullisen vihannespastan salaisuus piilee kypsennyksessä. Fenkolin, kesäkurpitsan, paprikoiden, tomaattien, sipulien ja yrttien maut sulautuvat hienosti yhteen, kun ne kypsentää matalalla lämmöllä tiiviisti leivinpaperin avulla suljetussa pannussa. Vihannespastan inspiraationa oli Baskimaa, jonka lipun värit löytyvät annoksesta.


Neljään annokseen tarvitaan
1/2 dl oliiviöljyä
1 kesäkurpitsa
6 shalottisipulia kuorittuna
1 pieni fenkoli
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
6 kirsikkatomaattia
6 valkosipulin kynttä
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
12 mustaa oliivia joista kivet poistettu
kourallinen basilikanlehtiä
400 gr penne-pastaa
parmesaania

Leikkaa kesäkurpitsa vinoittain kolmion muotoisiksi paloiksi. Poista fenkolista kuivat uloimmat lehdet ja leikkaa kannasta kuiva osa pois, ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Poista paprikoista kanta, siemenet ja valkoinen osa ja leikkaa suuriksi suikaleiksi. Kuori valkosipulin kynnet. Halkaise kirsikkatomaatit.




Laita kuumalle pannulle oliiviöljyä ja lisää tomaatteja lukuunottamatta kaikki vihannekset, valkosipuli ja tomaattipyre. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita pannun päälle leivinpaperi ja sen päälle kansi niin että kansi sulkeutuu tiiviisti. Kypsytä matalalla lämmöllä kunnes vihannekset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää oliivit, kirsikkatomaatit sekä basilikan lehdet ja anna niiden lämmetä hetki. Säästä muutamia basilikanlehtiä koristeeksi.

Keitä penne pasta runsaasti suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi, kaada vihannesten joukkoon ja sekoita niin että pasta imee kastiketta. Laita tarjoilulautasille, lisää parmesaaniraastetta, ripottele päälle oliiviöljyä ja koristele basilikanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti