torstai 18. syyskuuta 2014

Tonnikala-carpaccio, vesikrassia ja viikunaa



Laitoin tänään alkuruoaksi MSC-sertifiuoitua tonnikalaa. Koska se oli super-tuoretta, tein siitä carpacciota marinoimalla sen nopeasti limemehussa inkiväärillä maustettuna. Lisäkkeenä vesikrassista, kevätsipulista ja korianterista tehtyä salaattia ja tuoretta viikunaa, joka tuo annokseen makeutta. Näin syntyi hetkessä ihanan herkullinen ruokahalua herättävä alkupala!


Kahden hengen alkuruokaan tarvitaan
200 gr tonnikalaa, käytä mieluiten MSC-sertifioitua tonnikalaa
1 limen mehu
3 cm pala tuoretta inkivääriä suikaleina
suolaa
vesikrassia
1 rkl kevätsipulin vartta hienonnettuna
muutama lehti tuoretta korianteria
oliiviöljyä
2 tuoretta viikunaa kummatkin lohkottuna 4 osaan




Leikkaa tonnikala ohuiksi viipaleiksi ja laita laakeaan astiaan. Puserra päälle yhden limen mehu ja mausta suolalla. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Laita inkiväärisuikaleet tonnikalan päälle ja anna marinoitua jääkaapissa 5 minuuttia.

Ota 1/2 rkl marinadissa ollutta inkivääriä ja pilko pieneksi. Asettele tonnikalaviipaleet lautasille. Kokoa oheen salaatti vesikrassista, inkivääristä, kevätsipulista ja korianterista. Viimeistele lisäämällä viikunan lohkot ja loraus oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti