Chorizo-pasta on ihana, täyteläinen herkku, joka on helppo valmistaa eikä maksa paljon. Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan vain yksi Chorizo-makkara. Käytin pastana suurikoikoista kuppimaista Conchiglioni rigati -pastaa, joka syödessä nappaa kastiketta mukaansa.
Kahteen annokseen tarvitaan
1 Chorizo-tuoremakkara
150 gr pastaa, mielellään Conchiglioni rigati -pastaa, joka on suurta kuppimaista pastaa
1 keskikokoinen porkkana pieniksi paloiksi pilkottuna
2 dl Tomato Passataa, eli hienoksi siivilöityä tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä ohuina siivuina
1/2 dl vettä
5 cm pala purjon valkoista osaa ohuina viipaleina
1 rkl oliiviöljyä
persiljaa hienonnettuna
parmesaania raastettuna
Poista Chorizosta kuori ja leikkaa se sentin paloiksi. Laita paistinpannulle 1 rkl oliiviöljyä, paista Chorizo-viipaleet kypsiksi ja siirrä ne syrjään. Lisää samalle pannulle porkkanakuutiot, valkosipuli ja tomaattimurska. Anna kypsyä keskilämmöllä 10 minuuttia. lisää vesi ja purjoviipaleet sekä Chorizo-palat ja anna hautua 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä al dente -kypsäksi. Valuta ja sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Koristele annokset persiljalla ja parmesaanilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti