tiistai 2. syyskuuta 2014

85°C lohi



Tänään onnistuin valmistamaan ehkä elämäni parhaimman lohiaterian! Tämän ohjeen jujuna on kypsentää sitruunamehussa marinoitu lohi matalassa 85 asteen lämpötilassa 45 minuuttia. Tuloksena on unelmaisen pehmeä lohi, joka on sisältä rosen värinen. Lohen päälle levitetty voi-yrttiseos pitää kalan mehevänä kypsennyksen ajan. Aika täydellistä, vaikka itse sanon!


Neljään annokseen tarvitaan
600 gr tuoretta lohifileetä, josta on poistettu ruodot ja nahka
nippu kevätsipulia
20 gr suolatonta voita
2 tl kalafondia
suolaa
mustapippuria

Voi-yrttiseos:
50 gr pehmeää voita
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 dl tilliä hienonnettuna
1/2 tl kuivattua rakuunaa
1/2 rkl karkeaa Wholegrain Dijon-sinappia
1/2 tl cayenne-pippuria

Lohen marinadi:
1/2 sitruunan mehu
suolaa mustapippuria

Lisäkkeenä
keitettyjä perunoita
tilliä koristeena




Laita uuni lämpenemään 85 asteeseen.

Sekoita voi-yrttiseoksen ainekset ja laita viileään odottamaan.

Halkaise kevätsipulit pitkittäin ja leikkaa näin saadut palat kahtia. Laita voi kuumalle paistinpannulle, lisää kalafondi ja kevätsipulit ja kypsytä miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa lohifile 4 osaan. Valmista marinadi 1/2 sitruunan mehusta, suolasta ja mustapippurista ja marinoi lohipaloja siinä muutama minuutti.

Aseta uunivuoan pohjalle kypsytetyt kevätsipulit ja niiden päälle lohifileet.  Levitä päälle tasaisesti voi-yrttiseos. Laita vuoka uuniin ja anna kypsyä 45 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.




Tässä kuvassa näkyy lohen täydellinen kypsyys: sisältä rosen värinen ja mehukas. Jos haluat hemmotella illallisvieraitasi, tarjoa lohi mätikastikkeen kanssa. Se syntyy sekoittamalla nämä ainekset:

50 gr kirjolohen mätiä
1 pieni purkki smetanaa
runsaasti tilliä hinenonnettuna
1/2 shalottisipulia hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
1 rkl kermaa
suolaa
mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti