lauantai 20. syyskuuta 2014

Suolakuoressa kypsennetty kalaKalan kypsentäminen suolakuoressa on vanha valmistusmenetelmä. Suolakuoresta muodostuu kypsennettäessä kalan ympärille ikäänkuin pieni uuni, jonka sisällä kala kypsyy meheväksi. Koska kalan nahka suojaa kalaa, ei tarvitse olla huolissaan siitä että kalasta tulisi liian suolainen. Olen saanut seurata Roomalaisessa ravintolassa, kun tarjoilija tuo suurieleisesti suolakuorrutetun branzinon tarjoilupöydälle ja rikkoo suolakuoren pienellä lihanuijalla italiailaisen miesseurueen seuratessa toimitusta. Lisäkkeenä tarjosin kantterellipannua.Neljään annokseen tarvitaan
600 gr taimen (voit käyttää myös lohta, kirjolohta, kuhaa, ahventa jne).
1,5 kg karkeaa merisuolaa
1,5 rkl vehnäjauhoja
oliiviöljyä
tuoretta tilliä
valkopippuria
suolaa
foliota

Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Kaada suureen kulhoon merisuola, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Pyyhi kala talouspaperilla sisältä ja ulkoa. Poista kidukset ja leikkaa kalan pyrstö rikkomatta kalan nahkaa. Mausta kala sisältä ripauksella suolaa ja valkopippuria ja laita sisälle 4 tillinoksaa. Kaada kalan päälle reilusti oliiviöljyä ja hiero kala kauttaaltaan öljyllä. Öljy maustaa kalaa ja helpottaa suolakerroksen poistamista paistamisen jälkeen. 
Peitä uunipelti foliolla ja laita foliolle sentin paksuinen merisuolakerros. Aseta kala suolakerroksen keskelle ja kaada loppu merisuola kalan päälle.
Laita lasiin vettä, kostuta sormet vedellä ja peitä kala kauttaaltaan suolakerroksella.


Laita kala uuniin ja paista 25 minuuttia.
Nosta uunista ja anna levätä 5 minuuttia. Riko suolakuori ja poista se kalan päältä ja sivuilta varoen ettei kala vahingoitu.Siirrä kala tarjoiluastialle ja poista nahka. Irrota kalan liha ja asettele lautasille. Tarjosin kalan kanssa kanttarellipannun, jonka ohjeen löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti