maanantai 15. syyskuuta 2014

AhvensalaattiSain kaupasta tuoreita pieniä ahvenfileitä. Tällä kertaa halusin tehdä niistä kevyen mutta maistuvan salaatin, johon tuli lehtikaalia, paksoita ja purjoa. Näistä tuoreista aineksista valmistui super-terveellinen salaatti, jossa on makua enemmän kuin kaloreita!


Näistä aineksista valmistuu pääruoka kahdelle tai alkuruoka neljälle:
6 pientä ahvenfilettä
3 pientä paksoita
4 lehtikaalin vartta, joista lehtiruoto on poistettu
5 cm pala purjon valkoista osaa
1 rkl tilliä hienonnettuna
voita
sitruuna
suolaa
valkopippuria

Poista ahvenfileistä ruodot ja mausta valkopippurilla ja suolalla. Laita voita paistinpannulle ja kun se on sulanut, lisää tilli. Paista ahvenfileet tillivoissa keskilämmöllä kypsiksi kummaltakin puolelta ja siirrä syrjään.

Leikkaa paksoista kanta pois ja irrota lehdet. Puhdista pannu ja laita kuumalle pannulle loraus oliiviöljyä. Kypsennä paksoin lehtiä hetki, mausta suolalla ja siirrä syrjään. Poista lehtikaaleista lehtiruoto ja pilko ne. Laita lehtikaalin palot pannulle, purista päälle sitruunamehua ja mausta suolalla. Anna lämmetä minuutin ajan miedolla lämmöllä ja siirrä syrjään. Leikkaa purjon valkoinen osa ohuiksi viipaleiksi.

Kokoa salaatti aloittaen vihanneksista ja lisää lopuksi ahvenfileet. Mausta sitruunamehulla, lisää loraus oliiviöljyä ja koristele sitruunalohkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti