lauantai 20. syyskuuta 2014

KesäkurpitsamunakasSyyskuu hemmottelee helsinkiläisiä  lämpömittarin näyttäessä puoliltapäivän 18 astetta. Viikonlopun aamiaisen munakkaaseen valitsin kypsän kesäkurpitsan ja makeita kirsikkatomaatteja. Käytän kesäkurpitsan valmistuksessa Eero Mäkelän kirjasta oppimaani kikkaa, jossa kurpitsa esikäsitellään nopeasti suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Tulos on tällöin mehevän herkullinen.  


Kahden ruokailijan munakas:
4 kananmunaa
suolaa
rouhaisu mustapippuria
voita
oliiviöljyä
100 gr kesäkurpitsaa sentin kokoisina kuutioina
3 kirsikkatomaatia lohkoina

Lisäkkeenä
vesikrassia
kurkkua
oliiviöljyä
suolaa
viikunan lohko koristeena

Pilko kesäkurpitsa sentin kokoisiksi kuutioiksi. Laita kuutiot rusaasti suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä 30 sekuntia. Valuta kuutiot ja huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä. Lämmitä paistinpannulla voita ja oliiviöljyä, lisää kesäkurpitskuutiot ja kirsikkatomaattilojkot ja mausta ripauksella mustapippuria. Paista noin minuutin ajan ja siirrä syrjään.

Laita kuumalle teflonpannulle ruokalusikallinen voita. Vatkaa kananmunat, suola ja mustapippuri kunnes keltuaiset ja valkuaiset ovat sekoittuneet. Kaada munakasmassa kuumalle pannulle. Kallistele pannua niin että munakasmassa hyytyy tasaisesti. Lisää kesäkurpitsat ja kirsikkatomaatit lähes hyytyneen munakasmassan päälle, anna kypsyä hetki ja käännä munakas lastalla kaksinkerroin. 

Tarjoa munakkaan lisäkkeenä vesikrassista ja kurkusta valmistettu salaatti, joka on viimeistelty oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa.

2 kommenttia:

  1. Ihana Merja! Munakkaista saa vaikka minkälaisia variaatioita. Täytyypä testat tätä joku kerta ;)

    VastaaPoista